13 Mart 2015 Cuma

Introduction to DNA

dna sequence,dna sequencing,dna sequencer,sequencing dna,dna sequences,what is dna sequencing,dna sequencing companies,dna sequencing methods,sequence dna,dna sequence analysis,automated dna sequencing,dna sequence alignment,sequencing of dna,dna sequencing machine,human dna sequence,dna sequence database,dna sequencers,next generation dna sequencing,high throughput dna sequencing,dna sequencer price,dna sequencing services,Dna türkish

DNA giriş

Bu web sayfası Lise düzeyinde öğrenciler için DNA kısa bir giriş olarak tasarlanmıştır. Biz nasıl çalıştığını, ne olduğunu göreceksiniz, ve DNA okudu nasıl öğreneceksiniz. Öğrencinin bazı temel lise düzeyinde kimya aldığını kabul edilir.


Giriş

DNA, temelde hücreler için kodlanmış talimatlar içeren uzun bir moleküldür. Hücreler DNA'da kodlanmış bir şekilde yapmak her şey - hücrelerin büyümek gerekir ve ne zaman, hücreler ölür hangi ve ne zaman, hücreler olması gereken saç ve ne renk yapmak hangi. Bizim DNA bizim ebeveynlerden miras. Biz onlardan miras DNA - Vücudumuzun sürecine rehberlik etmek DNA kullanılarak oluşturulmuştur çünkü biz ailemizi benzer.Biz ailemizi benzeyebilir, fakat biz tam olarak onlar gibi asla. Her çocuğun sadece her ebeveyn taşıyan DNA bazı alır çünkü bu. Yaklaşık yarım bizim DNA annemizden gelen, ve yarım babamızdan gelir. Biz olsun hangi parçaları temelde rastgele ve her çocuk anne 'DNA farklı bir alt kümesini alır. Böylece, kardeşler aynı anne olabilir, ama genellikle (tek yumurta ikizleri hariç) aynı DNA'ya sahip değilsiniz.


  

Ne DNA ve nasıl bizim fiziksel özelliklerini belirler?



Bu soruyu cevaplamak için, öncelikle DNA yapılandırılmıştır öğrenmek gerekir.

DNA  zincirinin bağlantıları denilen parçaları bir zincir gibi uzun bir moleküldür, olan nükleotidler (bazen de 'bazlar' denir). Biz 'A', 'G', 'C' ve 'T' arayacağım DNA'daki nükleotidlerin dört farklı türleri vardır. Bu dört tüm bizim tüm vücut planı açıklayan bir kod yazmak için gerekli olan. Çok basit geliyor? Mors Kodu sadece dört sembolleri (nokta, çizgi, kısa boşluk ve uzun boşluk) kullandığı unutmayın, ve bu basit kod ile bilgi birikimi tüm ansiklopediler heceleyerek olabilir! 
dört nükleotid  biraz benzemek. Hepsi Ecza terminolojisinde, denilen karbonlu bir halka var, bir 'şeker' (ancak, 'sofra şekeri' olarak aynı değildir). Her nükleotid da halka yapısının bir başka türü olan ve nükleotid dört çeşit farklı yerdir. Bu bazlar arasında, karbon, azot ve oksijen dizisinden oluşur dışında bu halkalar, daha NaOH veya HCI gibi daha tanıdık mineral asitler ve bazlar gibi organik bazlardır.
Ben sadece azot / karbon halkalara başvurmak için terim 'taban' veya 'temel grup' kullanmaya çalışacağım, ve dönem 'nükleotid' tüm yapısı başvurmak için.
Hemen bir nükleotid normal atomu, üç boyutlu bir yapı oluşturur. Eğer yapısını görselleştirmek yardımcı olmak için, burada bir 'T' kağıda basık eğer gibi görünecektir (T Thimidin açılımı) ne:
DNA zincirleri  kimyasal bağlar vasıtasıyla birbirine bu nükleotidleri bağlayarak yapılır. Sağ tarafta bir oluşturmak üzere bağlı dört nükleotidin gösteren bir diyagramdır oligonükleotid , bu durumda, bir RNA oligo (sahip olduğunu not ', -OH', her bir nükleotitden sağ alt köşesinde, DNA ', -H' karşıt olarak). Ben basitlik aşkına, bazlar kapalı bıraktım. Sen fosfat köprüleri ile birbirine bağlı şeker halkaları görebilirsiniz. Bu "tek-şeritli" bir nükleik asittir. Aşağıda iki-şeritli biçimidir:
Çift sarmallı DNA  sadece bu yüzden onların "üsleri" birbirleriyle etkileşim konumlandırılmış tek iplikli DNA iki zincir vardır. Sol tarafta, çift şeritli bir DNA çizgi tasviridir. şeker ve-fosfat omurgasında gösterilmektedir kırmızı ve bazlar tasvir edilmiştir mavi Önemli bir şekilde, iki ip kolları yolculuk zıt yönlerde; dolayısıyla yapı "anti-paralel" olduğu söylenir. 
ters iplikçikteki üsleri ile orta "yukarı çifti" bazlar, bir tür 'A' nükleotid daima karşısında bir tür 'T' ve 'G' böylece 'C' tersidir. eşleştirilmiş nükleotid arasında cazibe oldukça zayıftır, ancak bunların bir bütün dize olduğunda, bu arada ipliklerini tutmak için yeterli gücü kadar ekler.
Bir şey daha bir arada tutan ipliklerini - "baz istifleme" adı verilen bir etkileşim. Biz burada dikkate almak gerekmez.

Bu rakam Macintosh için 'RasMol V2.6' kullanılarak oluşturulan (Roger Sayle sayesinde,
Biyomoleküler Yapılar Grup Glaxo Araştırma & Geliştirme Greenford, Middlesex, İngiltere.)
dosya 3cro.pdb protein bileşenleri kaldırmak için modifiye edilmiş, daha sonra bir dizi dönen
görüşleri ekran yakalanan bu hareketli gif oluşturmak oldu.

Sağ tarafta bir DNA molekülünün hareketli bir çizimidir. Ünlü "çift sarmal" oluşturmak için birbirleri etrafında yara Bu resimde DNA ipliklerini iki, vardır.

Her bir kenar Down omurga nükleotidleri zincir oluşturmak üzere birbirine bağlanır. Bu çizimde, aradığınız en kolay omurgasını nokta olabilir kırmızı topları, oksijen atomları. Ayrıca omurgada fosfor atomlarının arayın. Bu renkli sarı . Birlikte fosfor ve oksijen atomları oluştururlar fosfat daha önce açıklandığı gibi, nükleotidler birbirleriyle gruplarıdır. Karbon - Sen sadece görünür gri atomlar gibi fosfat grupları içinde şeker halkaları görmek mümkün olabilir. (Hidrojen atomları bilerek bunu basitleştirmek için bu çizimde ihmal unutmayın).      
'Merdiven' basamaklarının arayın. Bunlar bazik gruplar birbirine karşı konumda iki zincir içe dönük ve tutun. Onlar en kolay arıyor tarafından fark edilir , mavi baz gruplarının karbon atomları ile dönüşümlü olan azot atomu, rengi.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder